son yazılar

6 Ocak 2009 Salı

Migros Pahaliligi

Finallerden onceki son haftamizda aklima gelen bir baska durumu sizlerle paylasmak istedim. Bu okulda migrostan alisveris yapanlarin cogunun ogrenci oldugunu ve maasi olmadigi goz onune alirsak konunun migros oldugu anlasilacaktir. Bilmiyorum kac kisinin dikkatini cekiyor ama migros su anda piyasadaki en pahali perakende saticisi. Peki guzelim universitem neden herseyden gecirirken bundan geri kalsin.
Hani okul tanitiminda okulun kar amaci gutmedigi ustune basa basa soylenmistiya, zannedersem okulun kurulus amaci degil ama kuranlarin amaci buradan bir kar elde etmek. Eger kar amaci gudulmeseydi kendi ogrencilerine sundugu hizmetlerin daha ucuz olmasi beklenirdi(egitim haric). Yemek yedigimiz bilimum kafeteryayi hangi devlet universitesiyle karsilastirsak yuksek fiyatlar goze carpacaktir.Peki okulun ozel okul olmasi ogrencilere bu hizmetlerin mi yoksa verilen egitimin mi daha yuksek fiyatlara saglanmasidir? Hadi o kafeteryalari birileri isletiyor diyelim, ihaleyi almislar diyelim gecistirelim, peki bu migrosu napalim. Bu Migros ki kendisi okulu kuranlarin marketler zinciri olur(her ne kadar bir kismi satilmis olsada), bize en pahali kolayi, suyu, sutu satan yer degil mi? Simdi diyeceksiniz Migros'un fiyatlari heryerde ayni sadece okul icin mi degistirsin. Bende hayir diyecegim. Madem ki kar amaci gudulmeyen bir okul kurmussun e icindekilerin ogrenci oldugu da asikar o zaman bu okulun icine yine kendi bunyene bagli "SOK" (daha ucuzu yok) marketini acarsin, ogrencine urunlerini ucuza satmis olursun, ikiyuzluluk yapmamis olursun. Ya da o Migros durur yanina bir de BIM acarsin, gorursun bakalim senin ogrencin hangisini tercih ediyor. Bu kadar buyuk bir kurulusun kendi yetistirdigi ogrencileri bile yolunacak kaz gormesini ve her yurda taktigi ultra full hd'lerden yaptigi kablolu tv yayinini kiniyorum.(madem full hd tv taktirdin, o zaman git digiturk'un hd kanallarina abone ol dimi?)

3 comments:

Adsız dedi ki...

Digiturk'un hd kanallarına (az kanal, program içeriği vs./ para) abone olmak pek de mantıklı değil.
Daha iki sene öncesine kadar sadece maç zamanı epiler Digiturk receiver'ını getirsin diye -3'te bekliyorduk, en azından şimdi kapalı devre yayının içine aldılar lig tv'yi de okulda herhangi bir yerde izlenebilir hale geldi.
Ha illa hd yayın isterim deniyorsa "Teledünya" bir nebze çözüm olabilir. Ama normal anten kablolarının bile yürütüldüğü yurtlarda bu receiverları korumak pek mümkün gözükmüyor.
Migros'sa imaja bakar gibime geliyor; benim evimin çevresinde bakkal ve büfeler dahil en ucuza Migros'tan alışveriş yapabildiğim için çok fazla yorum yapamayacağım.

Droplet dedi ki...

Migros çok pahalı katılıyorum.Planet cafe de sağ olsun iyi geçiriyor ama öğrenciler ağızlarını açıpta bu duruma birşey demiyorlarsa durumlarından memnundur demek..

Adsız dedi ki...

planet kafe hem pahalı, hem de iğrenç derecede pis, sandviçlerin arasından kıl tüy çıkıyor, geçen sene birisi tüm okula mail atmıştı, sanırım halen aynı pasaklılık devam ediyor...