son yazılar

25 Aralık 2008 Perşembe

Umran Inan vs Ogrenciler (Tanisma Toplantisi)

(Atilla Askar, * , Umran Inan)
Beklenen gerceklesti ve Rahmi Bey'in de mailinde belirttigi gibi rektorumuzle bulusma imkaniz oldu. 2 gun boyunca hem hocalarla hem de ogrencilerle tanisan yeni rektorumuz Prof.Umran Inan bu iki grup uzerinde de olumlu etkiler birakti. Bizim 2. gununde katildigimiz ve katilimin cok az oldugu hatta Konsey Baskaninin katilmadigi tanisma toplantisindan aktaracaklarim ise su sekilde: Once konusmasini yapmak uzere Atilla Askar kursudeydi. Konusmasinda yeni rektorumuzle aralarinin iyi oldugunu soyledi ve ardindan kursuyu yeni rektorumuze birakti. Prof. Umran Inan, Stanford Universitesi'ndeki devam ettigi projelerden ve kendisine ayrilmis yuklu kaynaklardan vazgecerek yeni bir heyecan icin Koc Universitesi'ne geldigini soyledi.
Koc Universite'sini daha iyi yerlere getirmeye calisacagini da soyleyen yeni rektorumuz bu kisa konusmasindan sonra soru cevap kismina gecerek interaktif bir sekilde devam ettirdi toplantiyi. Ardarda gelen sorulara "yapacagim, halledecegim" gibi cevaplardan ziyade "bunu yapmamiz zor, cunku" yada "bu konuyu bugun konustuk, ben de boyle olmasini isterim ve calisacagim" gibi cevaplar vermeyi tercih etti.
  1. Agirlikli sorular ogretim uyelerinin eksikligi yonunde olunca Inan, Koc Universitesi'nin bazi excellence peaks(mukemmel tepeleri) olmasi gerektigini ve her alanda cok derin olamayacagini soyledi ki bence de hakliydi bu konuda.
  2. ELC'ler icin yapilan yeni yurtlar ve kampus hakkinda ki soruyu ise Askar'a birakan Inan, yaptigi espriler ve verdigi cevaplarla ogrencilerin gozunde iyi bir baslangic yapti.
  3. Sanat dersleri konusunda da her muhendisin, daha dogrusu her ogrencisinin almasi gerektigini soyledi. Universitede gorulen derslerin daha sonra unutuldugu ve universitenin ogrencilere "ogrenmeyi" ogrettigini tekrar tekrar soyledi.
  4. Yaptigi arastirmalarin bir kismina burada devam edebilecegini soyleyen Inan, rektorlugun zor bir gorev olduguna da degindi.
*Konusmasindan once ve sonra ogrencilerle fotograf cektiren yeni ve eski rektorumuzun uyumu gozlerden kacmadi. Umran Inan'in yaptigi arastirmalardan dolayi Antarkrika'da bir tepenin Inan tepesi olarak anildigi da toplantida Atilla Askar tarafindan paylasildi. *Atilla Askar'in Umran Inan hakkindaki "kucuk daglari ben yarattim" temali yaptigi esprileri soguktu. *Onumuzdeki sene yani 2009 guz doneminde 300 kapasiteli olarak baslayacak yeni yurtlar, 2010 bahar doneminde 900 yatak kapasitesine ulasacak. Atilla Askar'in soyledigine gore bu yeni yapilacak yerde kapali yuzme havuzu ve eglence odalari olacakmis. Bu yurtlar Emlak konutlarinin arka tarafinda bulunacak.

0 comments: