son yazılar

25 Mart 2009 Çarşamba

KatilSak & KonusSak - Hincal Uluc

Usta gazeteci Hincal Uluc bugun saat 15:30'da katilsak & konussak programi cercevesinde bizlerle bulustu. Benim biraz gecikmeli olarak katildigim konusmayi asagi yukari 100 kisilik bir ogrenci grubu dinliyordu. Aslinda tek tarafli bir konusmadan cok bir sohbet havasi vardi oditoryumda. Hincal Bey'in ilgi alanlari cok genis olunca sorulan sorular da surekli farkli konulardan oluyordu.
Kendisinin futbol yorumlarindaki sert uslubu ile ilgili soruya "Kendimi televizyonda hic izlemedigim icin bunu nasil duzeltecegimi bilmiyorum. Haklisiniz bazen sert elestirilerde bulunuyorum" diyerek ne kadar olgun bir insan oldugunu bizlere gosterdi. Yine bir baska tartisma konusu olan Federer ile ilgili duruma da Sempras'i izlerken aldigi zevki almadigini soyleyerek aciklik getirmistir. Futbol ile ilgili sorular biraz artinca artik futbol sorusu istemedigini belirterek baska sorulari cevapladi.

22 Mart 2009 Pazar

Sanatsal Calismalar - 1

blogda yeni bir uygulamaya geciyoruz ve okulumuzla ilgili buldugumuz videolari herkesle paylasiyoruz.yeni yetenekleri beraber kesfedip sizlerin yorumlariyla kendilerini taniyoruz. ilk videomuz yukarida. bu klibin cekiminde calismis yada ayrintili bilgi sahibi olan arkadaslari asagidaki yorum butonuna basarak bildiklerini bizlerle paylasmalarini istiyoruz. boyle yaratici calismalar buldukca sizlerle paylasacagiz.

20 Mart 2009 Cuma

Zamansız Şarkılar

Şu anda okulumuza Özgün ve İskender Paydaş geldi desem kaç kişi bana inanır acaba? Bakalım detaya neler olmuş... Sevgi Gönül Kültür ve Sanat Bale Dans Opera Genel Kongre Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu' nu ağırladıktan sonra üstüne son zamanların en iyi projelerinden birine imza atmış olan Özgün-İskender Paydaş ikilisini ağırladık. Bu kadar samimi bir şekilde sanki kendi evime konuk olmuşlar gibi konuşuyorum çünkü katılım sadece 20 kişiydi.

19 Mart 2009 Perşembe

Kemal Kılıçdaroğlu


Okulumuzda sonunda adam akıllı bir organizasyonu gerçekleşti ve "Uluslararası İlişkiler Kulübü" CHP' den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan nam-ı diğer yolsuzluk avcısı Kemal KILIÇDAROĞLU'nu okulumuza getirdi. Her zamanki gibi Kocuniversity Blogspot olarak biz yine oradaydık. Salona zaten girmek çok zordu uzun kuyruklar oluşmuştu. Açıkçası yurt müdürlüğüne karşı olan siyasi olmasa da örgütlenmemizin ardından Koç Üniversitesi öğrencilerinin dersleriyle çakışması pahasına bu etkinliğe gelmeleri beni çok mutlu etti. Kemal Kılıçdaroğlu biraz gecikmeli olsa da geldi ve o televizyonlardan tanıdığımız mükemmel üslubuyla konuşmasına başladı.

18 Mart 2009 Çarşamba

Exchange "Buddy" Party

Under Odeon'da yarin aksam parti var.

eksisozluk'ten alinti - 3

29 mart'taki secimlerden bir gun onceye sinav koyarak belki de bir cok ogrencinin oy verme hakkini elinden alan CIVL - 201 hocalariyla ilgili eksi sozluk'te yazilan bir yaziyi sizlere aktariyorum. cryptist rumuzlu arkadasin yazisi; civil hocalarının, okulun öğrencilerini üç kağıtçı ve düzenbaz sandığı okul. sizin düşündükleriniz bizim aklımıza bile gelmez be... (ne saf insanlarmışız meğersem, hocalar cin çıktı !) malumunuz, yerel seçimler nedeniyle oy kullanmak için evlerine gitmek isteyen öğrenciler mevcuttur, mid-term sınavı da 28 mart (cumartesi) gününe konulmuştur. (niyeyse?) sınav tarihini ertelemek yerine, oy kullanacak öğrencilere bir şans vermişler (!) ve onların make-up sınavına girebileceklerini söylemişlerdir. ancak, o da bir şartla !!! o şartı kendi attıkları mailden görelim isterseniz; "you have to show me proof of travel (bus ticket, plane ticket, gas receipt, photograph with time-stamp next to city limit sign .. )" yani efendim diyelim öğrencimiz oy kullanmak için memleketi kars'a gidiyor... ancak bu yaptığı yolculuğu hocasına kars il sınırı tabelasına sarılarak çektiği fotoğrafla da belgelemesi gerekiyor... hayır bir de evinden kalkıp şehir tabelasını arayan bir öğrenci düşünemiyorum... şehre girerken otobüsü de durduramazsın.. e nasıl çekicen fotoğrafı ?... kanıtlayamazsan o şehirde olduğunu make-up'a da giremiyorsun... kaldın dersten !! yüzlerce öğrencinin şehir tabelaları ile çektirdiği fotoları inceleyen ve bunu bir kanıt olarak gören hocalardan alıyoruz işte biz "dünya medeniyetleri" dersini. bu günlerde bizi baya güldürdü okulumuz sağolsunlar...

15 Mart 2009 Pazar

eksisozluk'ten alinti - 2

eksisozlukteki babam ve ben rumuzlu arkadasin yazisini sizlere oldugu gibi aktariyorum. öğrenci - yönetim arasındaki ilişkiyi kurması gereken birim olan öğrenci konseyinin son senelerde bu konuda hiç bir adım atmamış olması, işi gücü parti düzenlemek olması beni üzen bir üniversitedir. oysa bir konseyin ana amacı, öğrenci - yönetim arasındaki ilişkiyi sıcak tutacak adımlar atmak olmalı. eğer ben yanlış biliyorsam ve bu insanlar gece gündüz çalışıyorsa, benim böyle bilmem yine sadece onların suçudur. demek ki kendi başlarına çalıp oynamakta, benim gibi öğrenciler gözünde hiç bir güven yaratmamaktadırlar. bu nedenle de sorunlarımı konseye iletmek yerine kendi çapımda çözümler bulmaya uğraşmaktayım.

14 Mart 2009 Cumartesi

7. Anket Sonuclari

Not ortalamasindan muzdarip kocinsani'nin 2. donemden en buyuk beklentisi daha yuksek bir not ortalamasi olmus. Toplamda 27 oy biraz az olmus. Neyse onumuzdeki ankete bakacagiz.

12 Mart 2009 Perşembe

Cumbus

Folklor kulubunun duzenledigi ve herkesin costugu bir Cumbus'u daha atlattik. Genclerimizin kurtlarini doktugu bu guzel gecede bizlere Guldeste isimli grup eslik ettik. 2 dakika yerinde oturmadan her parcaya eslik eden ve bu muzikli gecenin yaninda bizlere gullac, cigkofte sunan Folklar kulubune bu aktivitelerinden dolayi tesekkurlerini sunuyoruz. Yanimizda fotograf makinesi olmadigi icin telefonla cektimiz videolari sizlerle paylasiyorum. Pek kaliteli degil videolar ama olsun...

8 Mart 2009 Pazar

OTURUYORUZ!!!!


Hepimizin 2 gün önce mailbox ımıza gelen maillerden haberi vardır. Sonunda Koç Yönetimi bunu da yaptı ve 5 kez yurt müdürlüğünü arayıp kapıyı açtırdığımız zaman 30(yazıyla otuz) TL (Türk Lirası) depozitomuzdan kesilecekmiş. Öncelikle maili sizlerle yine paylaşalım: "Değerli öğrencilerimiz; 'Kapı açma' talepleriniz ile ilgili olarak Yurt Yönergesinin 10.3.3 numaralı maddesi 'Oda kartını kaybetmiş yada odada (vb.) yerlerde unutmuş olması nedeniyle, oda kartı yanında olmayan öğrencilerin kapıları, talepleri doğrultusunda Yurt Müdürlüğü tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra açılır. Bahse konu nedenlerden dolayı Yurt Müdürlüğü tarafından, beşinci kez oda kapısı açılan öğrencinin depozitosundan 30.00(otuz) TL kesilir' şeklinde güncellenmiştir.

7 Mart 2009 Cumartesi

Dolapdere Big Gang Konseri


Yüksek Sadakat grubundan sonra "KatılSAK & KonuşSAK" kapsamında geçenlerde bi gün Dolapdere Big Gang'i de konuk ettik. Konser başlamadan önce Sevgi Gönül KÜLTÜR ve SANAT merkezi önünde uzun kuyruklar oluşmamıştı. Ben ve youtube kafamızda bu soru işaretleriyle içerde yerimizi aldık. Konserin başlaması yine gecikince C.B adlı öğrencinin Yüksek Sadakat konserinde yarattığı alkışlı protesto ruhu tekrar sahneye çıktı ve Koç İnsanı bu gecikmeye tepkisini gösterdi lakin konser yine de başlamadı. Yarım saatlik gecikmenin ardından ekip sahneye çıktı ve konser sonunda başladı.

3 Mart 2009 Salı

eksisozluk'ten alinti

bundan sonra sizlere eksi sozluk'teki koc universitesi basligi altina girilenleri de buradan aktaracagiz. boylece bizim kacirdigimiz fakat baska arkadaslarin yakaladigi ayrintilardan da haberdar olmus olacaksiniz. simdilik en yeni girilenlerle basliyoruz. mercurius rumuzlu yazardan; gursel turizm konfor ve guvencesiyle isleyen shuttle sistemi, muhtemelen okula dolmuslarin giriyor olmasindan dolayi cok dikkat cekmese de -okuldaki cogu sorunun kaynaginda oldugu gibi- son derece buyuk bir amatorlukle yapilmaktadır. bildiginiz dag basinda olan bu okula, servis kullanarak en uzaktan ulasilabilecek yer olan besiktas'tan hafta ici 8.15 ve 9.00'da olmak uzere iki adet servis vardir.

Dolapdere Big Gang Geliyor

Yabanci sarkilari turk ezgileri ve turkce sarkilarla birlestiren basarili grup Dolapdere Big Gang bugun 19:30 da(4 mart carsamba) sevgi gonul kultur merkezinde konser veriyor hemde bedave! 2 sene once springfest icin yine okulumuza gelen bizleri costuran bu guzide grubun konserine herkesi cagiriyorum, eglence garantili.