son yazılar

25 Mart 2009 Çarşamba

KatilSak & KonusSak - Hincal Uluc

Usta gazeteci Hincal Uluc bugun saat 15:30'da katilsak & konussak programi cercevesinde bizlerle bulustu. Benim biraz gecikmeli olarak katildigim konusmayi asagi yukari 100 kisilik bir ogrenci grubu dinliyordu. Aslinda tek tarafli bir konusmadan cok bir sohbet havasi vardi oditoryumda. Hincal Bey'in ilgi alanlari cok genis olunca sorulan sorular da surekli farkli konulardan oluyordu.
Kendisinin futbol yorumlarindaki sert uslubu ile ilgili soruya "Kendimi televizyonda hic izlemedigim icin bunu nasil duzeltecegimi bilmiyorum. Haklisiniz bazen sert elestirilerde bulunuyorum" diyerek ne kadar olgun bir insan oldugunu bizlere gosterdi. Yine bir baska tartisma konusu olan Federer ile ilgili duruma da Sempras'i izlerken aldigi zevki almadigini soyleyerek aciklik getirmistir. Futbol ile ilgili sorular biraz artinca artik futbol sorusu istemedigini belirterek baska sorulari cevapladi.

Bircok seyin su anki durumunun hosuna gitmedigini ogrendigimiz Uluc, kendisine yoneltilen ne yapmaktan zevk aliyorsunuz sorusuna ise "Yasamaktan" dedi. Arada o muazzam gulusu ile ortama nese katana Hincal Uluc kendisi icin onemli olan seyin okuyucularina ulasabilmek oldugunu ve kendi gazetesiyle ilgili onemsedigi tek seyin de bu oldugunu soylemistir.
Issiz Adam filminde aslinda reklami yapilan ask senaryosundan cok farkli bir senaryo oldugunu ve bir ask filmi gibi lanse edilmesinden dolayi hosuna gitmedigini belirtti. Insanlarin neden hungur hungur agladiklarini anlamadigini belirtti. Ogrencilerden gelen siyasi sorulara da "Biz cok daha zor zamanlar gecirdik, bugunleri de atlacagiz" dedi ve ogrencilerin hicbir zaman karamsarliga kapilmamalarini istedi. Konusmanin sonundaki magazinsel soruya da cok basarili bir cevap verip son noktayi cok iyi koymustur. Ben dahil bircok ogrencinin kafasindaki Hincal Uluc figurunu yikmistir. Bundan sonraki etkinliklerede katilmayi istedigini soyleyen Uluc, bir futbol maci izlemek yerine universitelerde vakit gecirmeyi tercih ettigini soyledi.
Gonul isterdiki cok degil okulumuzun %5'i bu konusmayi dinlemeye gelmis olsaydi fakat katilim benim bekledigimden cok azdi. Umarim bundan sonraki konusmacilara ilgi daha fazla olur.

0 comments: